Nieuws

De lente begint wat onstuimig maar dat is geen reden om niet in beweging te komen.


Wat vindt jij belangrijk als je van één van de diensten van SLB-zorg gebruik maakt?


Laatst was ik aan de slag met iemand die al heel lang klachten had. Door rugpijn en problemen met de ademhaling kon zij al lange tijd niet goed uit de voeten.


Heb jij last van chronische pijn en wil je weten wat een oefentherapeut voor je kan betekenen? In augustus staat alles zo’n beetje stil. Bedrijven zijn gesloten, scholen dicht, artsen op vakantie.

SLB-zorg deze maand aangesloten bij het landelijk netwerk Chronische Pijn.


BRAVO gezond aan het werk! Heb jij ook zin om weer in beweging te komen?Je dénkt dat je je beter voelt als je na een uitputtende werkdag 2 uur flink hebt getraind in de sportschool. Oké, mentaal voel je je misschien beter, maar lichamelijk heb je jezelf nog meer uitgeput. ‘Je hebt het gevoel dat je alles aankunt, maar dat is een waanbeeld onder het motto ‘rap rijp/rap rot’.


Voor u uitgezocht een artikel uit het NRC Handelsblad wat wij natuurlijk al lang wisten!


Heb jij goede voornemens voor op je werk? Zorg er dan dit jaar eens voor dat je ze ook echt in de praktijk brengt. We hebben een paar nuttige tips en een leuke aanbieding voor je!


SLB-coaching in de Beweegreden, het vakblad voor oefentherapeuten Mensendieck.


Oktober jongstleden reisde een kleine afvaardiging van de Soroptimistclub Voorne-Putten/Rozenburg af naar Pijnacker om door clublid Jolanda Wielemalcer en twee cocoaches gecoacht te worden. Niet zo maar, nee met inzet van paarden. Jolanda volgde het afgelopen half jaar de opleiding aan de Keulseweg, nadat zij 21 jaar een praktijk had gehad als oefentherapeut Mensendieck met speciale interesse in bedrijfsoefentherapie en stress gerelateerde klachten. In het kader van deze nieuwe opleiding nodigde zij haar club uit om kennis te maken met deze vorm van coaching.


SLB Coaching was 13 mei jl. aanwezig bij de Aftrap Campagne Werkstress, waarbij minister Asscher het startsein gaf voor een campagne over werkstress/PSA. De minister benadrukte dat het belangrijk is dat   leidinggevenden aandacht hebben voor werknemers wanneer zij niet goed in hun vel zitten. Vanuit die aanpak naar oplossingen werken voorkomt veel ellende van burn-outs en langdurig verzuim.


Moet een coach ook gecoacht worden? Zo ja, hoe dan?

Een jaar geleden ben ik gestart met kleien bij Atelier de Doedijk. Voorzichtig eens beginnen met een asbakje en dan een schaaltje. Leuk, maar toch niet echt wat ik wilde. Dingen opbouwen en weer in elkaar stampen is af en toe best lekker. Soms successen, soms teleurstellingen. Uiteindelijk zocht ik een echte uitdaging. Ik wilde dat idee waarmaken waar ik al langer mee in mijn hoofd  rond loop. Voor mij was dat het boetseren van een paardenkop.KP-nummer:
59900896993